Volkswagen predstavio električni crossover ID.4

Volkswagen predstavio električni crossover ID.4

Plan Volkswagena je da se ovaj model prodaje na svim kontinentima po cijeni od 49.900 eura

Mnogi smatraju da je Električni ID.3 predstavljao Volkswagenovo probijanje leda na tržište električnih automobila i ujedno bio pionir marke u polju električne mobilnosti. Predstavljanjem novog ID.4-om poznati brand pokreće globalnu ofenzivu, a sudeći po prvim informacijama ta ofanziva će biti vrlo snažna i uvjerljiva. VW ID.4 broj je veći model i pozicionira se u segmentu kompaktnih SUV i crossover vozila. Perjanica te ofanzive dolazi na tržište po osnovnoj cijeni od 49.950 eura ( koliko će prema informacijama koštati u Njemačkoj).

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=75gvK0YuXS0&feature=emb_logo

Međuosovinski razmak modela ID.4 iznosi 2,8 metara, dok je ukupna dužina vozila 4,6 metara. Širina vozila je 1,85 metara, a visina iznosi 1,61 metara. Dizajnerski ID.4 je jednostavnih linija i efektno fluidan pri čemu se već na prvi pogled može uočiti postojanje solidnog unutarnjeg prostora.

Sa svojih 204 KS i 310 Nm okretnog momenta pognski sklop vozila pokretan je baterijama od 77 KWh je komplet koji se nudi u osnovnoj verziji ovog vozila.

Volkswagen daje garanciju od 8 godina ili 160000 pređenih klilometara na bateriju težine od 500 kilograma za 70% kapaciteta. Pomenuti energetski sklop vozila ID.4 ima autonomiju od 520 kilometara.
Važna informacija je da punjenje punjačem snage 125 kW će za oko pola sata punjenja napuniti bateriju modela ID.4 za 320 kilometara vožnje.