Škoda predstavila Enyaq iV – prvi škodin električni SUV

Škoda predstavila Enyaq iV – prvi škodin električni SUV

Virtualnom permijerom u Pragu Škoda je nakon električnog modela Citigo, predstavila svoj novi električni model nazvan Enyaq iV. Kako su naveli iz Škode povodom obilježavanja 125 godina postojanja, predstavili su prvi električni SUV model Enyaq iV koji će sa prodajom krenuti u proljeće naredne godine.
Enyaq iV je prvi Škodin model koji se proizvodi na modularnoj platformi namjenjenoj električnim vozilima VW grupacije, a koja nosi naziv MEB platforma.

Škoda model Enyaq iV u prodaji ima pet verzija motora i baterije tri različita kapaciteta i to osnovni model oznake ENYAK 50 iV sa baterijom 55 kW i motorom snage 109 kW koji kako su naveli može preći 340 kilometara. Model oznake ENYAQ 60 iV će imati motor 132 kW i bateriju kapaciteta 62 kW autonomije do 390 kilometara, dok će najsnažniji model oznake ENYAQ 80 iV imati 150 kW i kapacitet baterije od 82kW što će mu osiguravati autnomiju od 510 kilometara.

Enyaq iV je dužine 4649 milimetara, širine 1879 i visine 1616 mm, te mu je međuosovinski razmak 2765 mm. Svojom visinom Enyaq iV je blizak Škodinim modelu Kodiaq od kojeg je kraći samo 48 mm i 60 mm niži. Enyaq iV Ima zapreminu prtljažnika od 585 litara je su na zadnjoj osovini smješteni pogonski elektromotori koji su uticali na smanjenje zapremine prtljažnika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *