Novi SUV Peugeot 2008

Novi SUV Peugeot 2008

Naša uzbudljiva i uvjerljiva vizija budućnosti sada se ponovo odražava u najnovijem sportskom terenskom vozilu PEUGEOT 2008. Potonji, naime, dokazuje da tehnologija i zadovoljstva nisu nespojivi i da čovjeka može iznenaditi čak i automobil. Naime, svako putovanje pretvara u putovanje i svakom pojedincu nudi način koji njemu savršeno odgovara.

Ovo ultra tehnološko napredno vozilo dobilo je PEUGEOT i-Cockpit® 3D nove generacije te opremu i sisteme za pomoć u vožnji koje su dizajnirali vrhunski PEUGEOTOVI stručnjaci.

OČARAVAJUĆI SUV

Svojim snažnim i prepoznatljivim stilskim dizajnom, novi SUV PEUGEOT 2008 je pravo isklesano umjetničko djelo i predmet požude. Njime ćemo ostvariti naše ambicije i početi pisati novu stranicu u historiji PEUGEOTOVIH SUV-a, jer je potpuno u skladu s modelima iz aktualnog prodajnog izbora, a ujedno se odlikuje potpuno svojstvenom osobnošću.

Za već izdržljiv stilski dizajn dodatno će se pobrinuti točkovi s velikim promjerom (690 mm) koji idealno popunjavaju blatobranske koševe. 18-inčne felge imaju posebne umetke koji donose dvije prednosti: jednostavnije mogućnosti za personalizaciju izgleda i značajna ušteda na masi: 4 kg za sve točkove.

Kao i svi ostali modeli marke i ovaj model krase svjetlosno prepoznatljive LED diode u obliku tri lavlje kandže koje imaju obnovljen izgled. Kako danju tako i noću primijetit ćete ih uključene kod svih izvedbi, a za bogatije opremljene izvedbe i u prednjim farovima. Ovisno o državi, prednji farovi svih izvedbi opremljeni su i LED tehnologijom.

Osim klasičnih nijansi u boji, u ponudi su prodorne i prepoznatljive karoserije u boji koje stilskom dizajnu daju još više energičnosti:

 • crvena Elixir s lakom u boji naglašava dubinu i boju karoserije,
 • plava Vertigo, troslojna boja za izuzetno svijetli efekt,
 • Orange Fusion, metalik boja koja je dostupna ekskluzivno za novo vozilo SUV PEUGEOT 2008.

PROŠIRENA ISKUSTVA

Intuitivna višenamjenskost i kontrolirana udobnost

Zahvaljujući izuzetno prostranim zadnjim sjedalima (najnoviji rekord za novu platformu CMP), novi SUV PEUGEOT 2008 je zaista svestrano praktično sportsko terensko vozilo. Sa 4,30 m dužine i 2,60 m međuosovinskog razmaka nudi veoma veliki prtljažnik sa 434 litara zapremine (po standardu VDA V210) i to bez obzira na tip motora, tako i za izvedbu na 100 % električni pogon! Za modularni raspored pobrinut će se pod u dva nivoa (ovisno o izvedbi) s kojim se nakon preklapanja zadnje klupe za sjedenje dobija potpuno ravan pod.

Putnici mogu iskoristiti prednosti veoma svijetlog putničkog prostora koji je preplavljen svjetlošću zahvaljujući pomičnom panoramskom krovu koji je dostupan uz doplatu i nudi širokokutni pogled na okolinu. Panoramski krov se otvara prema napolju, tako da ne utječe na prostranost nad glavama putnika na zadnjim sjedalima.

Još tehnološki napredniji: novi PEUGEOT i-Cockpit® 3D

PEUGEOT i-Cockpit® je dizajniran na istim osnovnim smjernicama kao do sada i pruža bezbrižnu ergonomiju da bi probudio vaša osjetila:

 • kompaktan volan za praktičnije upravljanje i bolje držanje,
 • veliki ekran na dodir HD na dohvat ruke i u vidnom polju,
 • i od sada i inovativna instrument tabla 3D u visini očiju.

Sve potrebne informacije su u vozačevom vidnom polju. Ovisno o izvedbi, instrument tabla PEUGEOT i-Cockpit® 3D prikazuje informacije u obliku holograma. Prikazi su dinamički i animirani: podaci se približavaju vozačevom vidnom polju prema stupnju važnosti ili kritičnosti, čime se odziv skraćuje za približno pola sekunde.

U unutrašnjosti prevlađuju precizna izrada i plemeniti materijali koje ne samo da primjećujemo, već ih možemo i dodirnuti. Za armaturnu ploču korištene su plastične površine s mekom pjenastom podlogom, a na brojnim ostalim mjestima prefinjeni i prijatni materijalu poput alcantara® ili koža nappa®. Ploče vrata i umeci na armaturnoj ploči okruženi su oblogom u izgledu “karbonskih vlakana”, a pored toga je dostupna ručica mjenjača EAT8 sa 100 % električnim upravljanjem (“shift and park by wire”) za jednostavno i intuitivno korištenje.

Moderan, poveziv i tehnološki napredan

U opremu i sisteme za pomoć u vožnji, koji su preuzeti od bogatijih automobilskih segmenata, uloženo je najbolje stručno znanje marke PEUGEOT, zato su za ovaj segment prava inovacija i velika rijetkost. Ovaj zadivljujuće bogat tehnološki arsenal obuhvata posebno:

 • sistem Drive Assist koji otvara put polu-autonomnoj vožnji i spaja:

– aktivnu pomoć u zadržavanju vozila na voznoj traci u kombinaciji sa sistemom Lane Positionning koji izabere točan položaj vozila na voznoj traci,

– prilagodljivi tempomat s funkcijom Stop & Go kod automatskog mjenjača EAT8,

 • Park Assist koji automatski upravlja smjerom vožnje pri ulasku i izlasku iz parking mjesta, ostavljajući samo 60 cm između vozila nakon parkiranja,
 • automatsko kočenje u nuždi posljednje generacije koje prepoznaje pješake i bicikliste, kako danju tako i noću, i to od brzine 5 km/h do 140 km/h),
 • aktivno upozorenje na nenamjernu promjenu vozne trake (ili prekoračenje podne crte),
 • upozorenje na vozačevu nepažnju koje po potrebi preporučuje pauzu,
 • automatsko prebacivanje dugih svjetala, kako bi se vozač mogao još više usredotočiti na cestu,
 • prošireni sistem za prepoznavanje prometnih znakova (jednosmjerna cesta, stop) s preporukom za prometne znakove s ograničenjem brzine,
 • nadzor mrtvog kuta,
 • električna parking kočnica.

Osim površine za indukcijsko punjenje, u vozilu će biti na raspolaganju i četiri USB priključka, ovisno o izvedbi (dva naprijed, između njih i USB-C i dva nazad).

Najzahtjevniji audiofili bit će oduševljeni. Hi-Fi sistem novog SUV-ja PEUGEOT 2008 razvijen je u partnerskoj saradnji s priznatim francuskim poduzećem FOCAL koje je specijalizirano za audio opremu visoke klase FOCAL® i rezultat je više od tri godine rada. Njime su opremljeni već Hi-Fi sistemi PEUGEOTOV 3008, 5008 i 508, a od sada je ova premijska oprema dostupna i za novi PEUGEOT 2008. Osim optimalnog akustičnog položaja, deset zvučnika koristi tehnologiju koja je uobičajeno rezervirana za rasporede u dnevnim sobama i nosi patent marke FOCAL®. Četiri visokotonska zvučnika s okrenutim kupolama od aluminija, četiri niskotonska zvučnika s tehnologijom Polyglass i promjera 165 mm, centar zvučnik polyglass i dubokotonski zvučnik s trostrukom zavojnicom “Power-Flower™”. Ugrađeni su zajedno sa 12-kanalnim pojačalom snage 515 W koje pruža precizan zvuk i dinamičku muzičku scenu.

UZBUDLJIVE MOGUĆNOSTI

Novi SUV PEUGEOT 2008 je dizajniran na potpuno novoj i učinkovitoj modularnoj platformi posljednje generacije CMP (Common Modular Platform) koja je prikladna za više izvora energije. Kupac može slobodno odabrati svoj tip motora prema vlastitim potrebama i navikama: 100% električni, benzinski ili dizelski.

Za vožnju “à la carte” je kod nekih izvedbi dostupan i izbornik načina vožnje: «Eco», «Normal» i «Sport».

Oni koji si žele priuštiti još više avantura mogu doplatni sistem Grip Control opremiti funkcijom za kontrolu brzine tokom spuštanja (HADC) s kojim će u potpunosti i potpuno sigurno zadržati kontrolu nad svojim vozilom i njegovu smjer vožnje na nizbrdicama. Učinkovitost je bila temelj razvojnog dizajna, zato su svi motori dobili upravljanje otvorom za dovod zraka, felge imaju otvore za usmjereni protok zraka, a podvozje aerodinamični oblik, što zajedno osigurava kontrolirani protok zraka i posljedično optimizirani koeficijent aerodinamičnog otpora.

Izbor vozila je podijeljen na četiri nivoa opreme: Active, Allure, GT Line i GT, od toga su svi dostupni za 100 % električni, benzinski ili dizelski pogon.

“Osobno sam bio izuzetno očaran iznenađen dinamičnim izgledom i osjećajima koje pruža naš najnoviji SUV PEUGEOT 2008. Vozilo jednostavno oživljava! Pruža nevjerovatan doživljaj slobode i iskustava u vožnji koji su karakteristični isključivo za PEUGEOTE. Odražava našu uzbudljivu viziju budućnosti u kojoj zadovoljstvo u vožnji ima svoje posebno uvaženo mjesto. Benzinski, dizelski ili 100 % električni, sami odberite onog koji će vas usrećiti, ovisno o vašim potrebama! Novi SUV PEUGEOT 2008 će vas svakodnevno pratiti zahvaljujući korisnim tehnologijama i skupu usluga koje pojednostavljuju vaš život. Iskoristite njegove prednosti i, iznad svega, uživajte!” Jean-Philippe IMPARATO, generalni direktor marke PEUGEOT

UZBUDLJIVO ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI FULL ELECTRIC

U 100 % električnom načinu pogona vozač će imati na raspolaganju izuzetno visok odziv i potpuno nečujno djelovanje bez bilo kakvih vibracija. Ovim zadovoljstvima pridružuje se i mogućnost slobodnog kretanja po gradu i u područjima gdje su uvedena ograničenja prometnog režima.

Motori snage 100 kW (136 KM) i 260 Nm okretnog momenta, koji su odmah na raspolaganju, svakodnevno nude udobnost u svim situacijama. Akumulator s visokim kapacitetom od 50 kWh osigurava čak 310 kilometara autonomije prema novom WLTP standardu. Garancija na akumulator važi 8 godina odnosno 160.000 kilometara kod 70 % napunjenosti.

Dostupna su dva intuitivna načina za generiranje energije prilikom kočenja do kojih se može pristupiti neposredno preko ručice za mijenjanje brzina:

 • Drive («D») za standardno generiranje energije u načinu vožnje, slično kao kod benzinskog ili dizelskog vozila;
 • Brake («B») za generiranje energije neposredno tokom usporavanja preko papučice gasa.

Akumulatori su na optimalan način ugrađeni u pod, tako da mogu i oni koji se odluče za električni pogon iskoristiti sve performanse novog SUV-a PEUGEOTA 2008. To je garancija za istu udobnost boravka i zapreminu prtljažnika kao i kod izvedbi s motorom s unutrašnjim izgaranjem.

Dinamični odziv novog SUV-ja PEUGEOTA e-2008, kao jedan od osnovnih prepoznatljivih karakteristika marke, dobio je posebnu pažnju i pruža neusporedivo ponašanje na cesti i jednakovrijedne užitke u vožnji kao kod benzinskih i dizelskih izvedbi. Osovine su odgovarajuće prilagođene, a raspored mase je optimalan.

Prodaja novog SUV PEUGEOT 2008 na globalnoj razini će početi krajem 2019. godine. Proizvodnja će se za Evropu odvijati u pogonu Vigo, a za Kinu u Wuhanu.