Novi Tucson je stigao u BiH

Novi Tucson je stigao u BiH

U Bosnu i Hercegovinu stigao je potpuno novi Tucson, jedan od najpopularnijih i najprodavanijih modela Hyundai-a sa preko 7 miliona prodanih jedinica od njegovog predstavljanja davne 2004. godine.

Očekivanja od jednog od najtraženijih i najprodavanijih modela u Bosni i Hercegovini su velika. Nesumnjivo je da će novi Tucson privući ovaj put i više kupaca nego ranije i to prije svega zahvaljujući svom vrhunskom dizajnu i prostranosti, koja je među vodećim u klasi, kao i dinamičnim performansama i voznim karakteristikama, upravljivosti, te efiksanijoj potrošnji goriva, a uz garanciju od 5 godina bez ograničenja kilometara svakako će atraktivnost ovog modela biti na značajnoj razini.

Tucson je dizajniran da privuče vozače spremne na integrisanje tehnologije sa njihovim životnim stilom. Ovakvi, tehnološki educirani potrošači usvajaju najnoviju tehnologiju i uređaje kako bi poboljšali svoj život. Tucsonova integracija tehnologije i dizajna najočitija je u njegovim inovativnim dnevnim led svjetlima (obliku anđeoskih krila) koja se neprimjetno asimiliraju unutar parametarske rešetke, ista se otkrivaju samo kad su uključena. Tucsonova unutrašnjost je mjesto gdje se prostor, tehnologija i informacije besprijekorno isprepliću. Ambijentalno osvjetljenje raspoloženja može se podesiti na 64 boje u 10 razina osvjetljenja. Unutrašnjost nudi tri nove tehnologije, uključujući vertikalno postavljen ekran osjetljiv na dodir od 10,25 inči koji se može podijeliti da projicira dvije različite slike, bez tvrdih tipki, višestruki sistem ventilacije i otvoreni digitalni klaster.

Vozači Tucsona dobivaju dalju pomoć od Hyundaijevog HTRAC-ovog sistema pogona na sve točkove koji osigurava oslonac na različitim površinama i uslovima ceste. Iako je HTRAC ranije podržavao načine vožnje Eco / Comfort / Smart / Sport, najnovija verzija dodaje opciju za blato, pjesak i snijeg.

Tucson nudi više sigurnosnih dodataka nego ikad, te nudi najbolja digitalna iskustva u klasi koja podržavaju različite potrebe kupaca, uključujući povezivanje. Paket sigurnosnih značajki Hyundai SmartSense uključuje: pomoć pri vožnji autocestom (HDA), pomoć pri izbjegavanju sudara prema naprijed (FCA) s prepoznavanjem pješaka, pomoć pri zadržavanju traka (LKA), pomoć pri slijetanju trake (LFA), monitor za mrtvu točku, upozorenje o sudaru u mrtvoj tački (BCW), pomoć pri izbjegavanju sudara unatrag pri parkiranju (RPCA), daljinsko pametno asistiranje pri parkiranju (RSPA), pomoć pri korištenju dugih svjetala (HBA) i upozorenje za vozača (DAW). Potpuno novi Tucson dostupan je s naprednim tehnološkim značajkama, uključujući pomoć pri izbjegavanju sudara u mrtvom uglu (BCA) i pomoć pri izbjegavanju sudara u unakrsnoj vožnji (RCCA), napredni pametni tempomat (SCC) sa upozorenjem Stop/GO koji drži udaljenosti za vozila ispred, te sistem upozorenja za siguran izlazak (SEW).

Hyundai je sa Tucsonom patentirao direktnu i indirektnu ventilaciju poput sofisticiranih sistema koji se koriste u avionima kako bi pružio još veću udobnost. Klimatski sistem nadzire kvalitetu zraka u vozilu i pročišćava zrak. Tucson je prvi model koji ima tehnologiju koja smanjuje vlagu iz isparivača i održava klima uređaj čistim i bez mirisa pomažući u održavanju ugodnog okruženja u vozilu.

Novi Tucson u ponudi ima devet vanjskih boja: Engine red; Polar white; Amazon Grey; Shimmering silver; Teal blue; Dark night, Phantom black i Sunset red, a za razliku od ranije u ponudi je i opciono obojeni krov ( crni ili tamno sivi). Kada je unutrašnjost u pitanju u ponudi su varijante koža, platno crne il sive boje, te opcije premium unutrašnjosti sa dekorativnim plavim -teal štepovima. U ponudi se nalazi i 6 paketa opreme: Art, Style, Harmony, Premium, Prestige i Luxury.

Početna cijena novog Tucsona kreće se od 50.990 KM sa PDV za 1.6 turbo benzinski motor (T-GDi) sa 6 MT (manualnim mjenjačem) do 78.790 KM sa PDV za 1.6 dizelski motor (CRDi) high power 4WD HTRACK sa 7 DCT (mjenjačem). Za prve kupce obezbjeđene su posebne pogodnosti za kupovinu i finansiranje, kao i promotivni popusti. Za vise informacija pozovite vaše ovlaštene Hyundai prodavce.