Predstavljen novi Audi A3 Plugin Hybrid

Predstavljen novi Audi A3 Plugin Hybrid

Predstavljen novi Audi A3 Plugin Hybrid

Audijeva uzdanica A4 Sportback za tržišnu borbu sa ostalim suv hatchback modelima kao što su BMW Serija 1 i Mercedes-Benz A-Klasa, vidno je poboljšan, kako u unutršnjosti tako i upečatljivo poboljšanog vanjskog dizajna, te plug-in hibridnog pogona. Svi koji imaju mogućnost i žele imati praktičan i ekonomičan hatchback, a vode računa o životnoj okolini svkako će obratiti pažnju na ovaj model. Naravno plug-in hibridna pogonska tehnologija, nadati se biti će uskoro dostupna i u limuzinskoj verziji A3 audija.

Predstavljeni model A3 40 TFSI e pokreće već poznati 1,4-litarski četverocilindrični turbobenzivac snage 148 KS koji je uparen sa električnim motorom od 80 kW, a kombinovana snaga ovog motora iznosi 210 KS sa 350 Nm okretnog momenta. Snaga se na točkove prenosi preko 6-stepenog S tronic automatskog mjenjača.

Ugrađena baterija nije previše uticala na smanjenje zapremine prtljažnika i isti je manji tek za 100 litara u odnosu na nehibridnu verziju ovog modela. , što hibridnoj verziji prtljažnika daje dimenzije od 280 litara zapremine.

Maksimalna brzina ovog modela je 227 km/h dok isti ubrzava do 100 km/h za 7,6 sekundi. Autonomija električnog pogona iznosi 66 km. A punjenje baterije traje nešto više od četiri sata.

Dizajn modela A3 Sporback ima podlogu u dizajnu Q3 modela što je rezultiralo širokom rešetkom hladnjaka, a također su redizajnirani usisnici zraka, prednja svjetla te poklopac motora, a također je promijenjen dizajn zadnjeg kraja vozila i to svejtlosnog sklopa i zadnjeg branika branika. Dimenzije novog A3 su nešto veće pa je postao i širi i dužit što mu daje više sportskog izgleda.

Car-to-X softver razvijen od strane Audija ima funkciju komunikacije koja se odnosi na saobraćajne znakove, infrastrukturu i druge Audi automobile prisutne u okolini, a sve sa ciljem pružana informacija o vožnji u realnom vremenu. Prve isporuke ovog možemo s pravom reći atraktivnog modela vozila očekuju se do kraja ove godine.

Audi A3 Plugin Hybrid

audi-a3-plug-in-hybrid-13
audi-a3-plug-in-hybrid-12-1
audi-a3-plug-in-hybrid-9-1
audi-a3-plug-in-hybrid-11-1
audi-a3-plug-in-hybrid-7-1
audi-a3-plug-in-hybrid-6-1
audi-a3-plug-in-hybrid-8-1
audi-a3-plug-in-hybrid-4-1
audi-a3-plug-in-hybrid-2-1
Audi A3 Plugin Hybrid
audi-a3-plug-in-hybrid-13 audi-a3-plug-in-hybrid-12-1 audi-a3-plug-in-hybrid-9-1 audi-a3-plug-in-hybrid-11-1 audi-a3-plug-in-hybrid-7-1 audi-a3-plug-in-hybrid-6-1 audi-a3-plug-in-hybrid-8-1 audi-a3-plug-in-hybrid-4-1 audi-a3-plug-in-hybrid-2-1 Audi A3 Plugin Hybrid