Stigao je Opel Crossland – novi model u gami Opela

Stigao je Opel Crossland – novi model u gami Opela

Nakon prelaska Opela pod okrilje PSA grupacije evidentno je osvježavanje nove ponude. Nakon nove Corsa-e i Mokka-e dolazi novi Crossland. Kao i kod ranijih modela novi “X” je izbačen iz upotrebe, ali to naravno nije jedina novost.

Pored vidnih izmjena dizajna, obnovljeno je i podvozje sa novim oprugama i amortizerima kao i novim sistemima za pomoć u savladavanju manje ozbiljnih terenskih zadataka tzv. IntelliGrip i ESP Off sistemi od ranije poznati iz Peugeota i Citroena koji zbog činjenice da se radi o vozilima sa prednjim pogonom asistiraju vozaču.

Motori su u spektru od početnog benzinskig od 83 KS, preko snažnijih turbobenzinskih motora sa 110 i 130 KS (zapremine 1,2 litre) do dva 1,5-litrena benzinca sa 110 i 120 KS. Mjenjači su dostupni kao mehanički u automatski 6-stepeni.

U izvedbi Crossland GS Line+ paketa opreme, kupcima dolaze ergonomska sjedišta s AGR certifikatom, individualno klizna i preklopna stražnja sjedišta čijim preklapanjem se zapremina prtljažnika povećava sa 410 na 520 litara, a potpunim sklapanjem na 1.255 litara.

Isporuka modela Crossland startat će početkom 2021. godine.