Volkswagen ID.3 – 5 zvjezdica sigurnosti na crach testu Euro NCAP-a

Volkswagen ID.3 – 5 zvjezdica sigurnosti na crach testu Euro NCAP-a

Mnogi ga smatraju električnim nasljednikom Golfa, a Euro NCAP-ov crash test je pokazao da potencijalni nasljednik s pravom može to postati i u pogledu sigurnosti jer je na crash testu dobio 5 zvjezdica.

VW ID.3 je kompaktni volkswagenov električni automobil nedavno pušten u prodaju koji bi, prema mnogima trebao postati nasljednik VW Golfa. Euro NCAP agencija je realizirala seriju crash testova ovog modela i s pravom ga ocijenila sa 5 zvjezdica za sigurnost, a ID.3 model je dobio dobre ocjene u svim kategorijama ispitivanja.

Model ID.3 je u segmentu zaštitet putnika ostvario rezultat od 87%, a najvišom ocjenom ocjenjena je sposobnost zaštite djece u vozilu koja je ocjenjena sa 89%. Zaštita pješaka je niže ocjenjena sa 71% dok su sistemi aktivne sigurnosti i asistencije vozaču ocjenjene sa visokih 88%. Upoređujući podatke modela ID.3 sa modelom Golfa koji je od strane Euro NCAP-a testiran početkom ove godine dolazi se do zaključka da su ID.3 i Golf ostvarili slične rezultate što ukazuje na činjenicu da različita konkstrukcija i koncept pogona nisu ostavili značajnije posljedice na sigurnostni aspekt novog modela.

ID.3 je model kojeg odlikuje robustan i strukturiran integritet, koji uz sisteme aktivnog izbjegavanja sudara, kao i dodatno velikim brojem senzora za sigurnost vožnje osigurava visok stepen sigurnsoti, što su stručnjaci iz Euro NCAP-a ocjenili krucijalnim za činjenicu da sigurnost putnika nije kompromitirana spašavanjem planete elektrifikacijom.

U nastavku, donosimo link na video nastao u Europ NCAP-u prilikom testiranja Volkswagen modela ID.3.