Nova Fiat Panda – odlično rješenje za gradske ulice

Nova Fiat Panda – odlično rješenje za gradske ulice

Da su talijanski dizajneri majstori svog zanata govori i dizajn nove Pande.

Simpatični mališan koji već desetljećima uveseljava zagušene gradske ulice, čak i nakon nestanka konkurencije kao što je npr. francuski 2CV, Reno 4 ili  britanski Mini dobio je podmlađenu verziju kojom su fiatovi dizajneri potvrdili svoje majstorstvo. Panda je posljednji put modernizirana 2011. godine i odavno je bio primjetan zaostatak tehnološkog koraka za rivalima, ali se proizvodi i prodaje još uvijek. Bez imalo sumnje to je praktičan i simpatičan automobil, a odnedavno i vrlo luksuzan.

Za luksuz i svježinu zaslužna je saradnja s modnom kućom Trussardi. A to znači puno visoke mode i, prema službenim izvorima, “prvu luksuznu Pandu”.  Kombiniranje boja i mnoštvo karoserijskih dodataka svakako novu Pandu stavljaju u red vozila svježeg dizajna.

Ispod poklopca 1.2 benzinac sa 69 KS ili 0.9 TwinAir od 85 KS, a nudi se i pogon na sva četri točka. Početna cijena je 15.400 eura. Da li je to puno uzimajući u obzir šta se dobiva u pogledu provjerene Fiatove tehnologije i savremenog dizajna ostavljamo vremenu da pokaže.

Iz Fiata napominju da je Panda prvi model nastao u suradnji s Trussardijem i najavljuju nastavak saradnje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *