Rimac Nevera: Električni super automobil koji impresionira sa performansama i tehnologijom

Rimac Nevera: Električni super automobil koji impresionira sa performansama i tehnologijom

Rimac Nevera je električni super automobil proizveden od strane hrvatske tvrtke Rimac Automobili. Model je predstavljen 2019. godine i od tada je privukao pažnju javnosti zbog svojih izuzetnih performansi i napredne tehnologije. Dizajn Rimac Neveri je futuristički, sa aerodinamičnim linijama koje su dizajnirane da pruže optimalnu efikasnost. Automobil je dostupan u dvije varijante: Rimac Nevera GT i Rimac Nevera GT Trophy.

Rimac Nevera GT je opremljena sa četiri elektromotora, svaki sa po 900 KS, što ukupno daje snagu od 3.700 KS i torque od 2.300 Nm. To omogućuje automobilu da ubrza od 0 do 100 km/h za samo 1,85 sekundi, a maksimalna brzina je 412 km/h. Rimac Nevera GT Trophy je još moćnija, sa četiri elektromotora koji razvijaju snagu od 4.300 KS i torque od 2.800 Nm. To omogućuje automobilu da ubrza od 0 do 100 km/h za 1,69 sekundi i da ima maksimalnu brzinu od 415 km/h.

Rimac Nevera također ima impresivnu autonomnu vožnju, uključujući funkcije poput adaptivnog tempomata, lane keeping assist, park assist i traffic jam assist. Automobil također ima napredne funkcije povezivanja, poput e-mail integracije, glasovnog upravljanja i integracije sa pametnim telefonima.

Što se tiče baterije, Rimac Nevera GT ima bateriju od 120 kWh koja omogućuje automobilu da pređe do 550 km na jednom punjenju, dok Rimac Nevera GT Trophy ima bateriju od 130 kWh koja omogućuje automobilu da pređe do 600 km na jednom punjenju. Baterija se može puniti do 80% za samo 30 minuta sa 800V punjačem.

Naš fotograf Nedim Lihovac sa Matom Rimcem na Jahorini tokom photo shooting-a

Kada je riječ o cijeni, Rimac Nevera je jedan od najskupljih električnih automobila na tržištu, sa cijenom od preko 2 milijuna dolara. Iako je cijena visoka, Rimac Nevera je impresivna kombinacija performansi, tehnologije i efikasnosti koja ga čini jedinstvenim u svijetu automobila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *