BMW u kojem možete izabrati svoju boju

BMW u kojem možete izabrati svoju boju

Koncepta iX predstavljen prošle godine mogao je promjeniti svoju boju u neku od nijansi sive dok je ovaj put predstavljen novi model u kojem je moguće izabrati jednu od 32 dostupne nijanse boje

Prošle godine na CES sajmu u Las Vegasu BMW je privukao pažnju svojim konceptom SUV-a nazvanog iX koji je imao posebnu završnu obradu sa mogućnosti promjene boje. Koristeći se savremenom tehnologijom , BMW je omogućio da automobil poprimi neku od nijansi sive boje i to crne do bijele, uz mogućnost mijenjanja. Ova godina je donijela unaprijeđenu tehnologiju promjene boja primjenom novog koncepta koji je nazvan BMW i Vision Dee.

Oboji prema želji

Automobil koji po svom izgledu ne liči niti na jedan raniji BMW prekriven je površinama koje mogu mijenjati boju poput kameleona. Prema unesenim komandama površine mogu imati jednu od 32 dostupne nijanse boja, a kako je na automobilu instalirano čak 240 segmenata zaslona i svaki njih se može zasebno kontrolirati kompletno vozilo može izgledati vrlo zanimljivo. Iz BMW-a navode da je ovo prvi put da je automobil u potpunosti prekriven ovom tehnologijom.

Dee koncept kako je nazvan je dio vizije budućnosti bavarske marke nazvane Neue Klasse. Ovaj koncept karakterište potpuna digitalizacija svih sistema, od glasovnog asistenta do virtualne stvarnosti, koji će biti na raspolaganju vozaču i putnicima. Prednja maska je dizajnirana kao interaktivnog zaslona koji “glumi” lice vozila koje može uputiti osmjeh drugim učesnicima u prometu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *