Predstavljen novi Audi A3 Plugin Hybrid

Predstavljen novi Audi A3 Plugin Hybrid

Audijeva uzdanica A4 Sportback za tržišnu borbu sa ostalim suv hatchback modelima kao što su BMW Serija 1 i Mercedes-Benz A-Klasa, vidno je poboljšan, kako u unutršnjosti tako i upečatljivo poboljšanog vanjskog dizajna, te plug-in hibridnog pogona. Svi koji imaju mogućnost i žele imati praktičan i ekonomičan hatchback, a vode računa o životnoj okolini svkako će obratiti pažnju na ovaj model. Naravno plug-in hibridna pogonska tehnologija, nadati se biti će uskoro dostupna i u limuzinskoj verziji A3 audija.

Predstavljeni model A3 40 TFSI e pokreće već poznati 1,4-litarski četverocilindrični turbobenzivac snage 148 KS koji je uparen sa električnim motorom od 80 kW, a kombinovana snaga ovog motora iznosi 210 KS sa 350 Nm okretnog momenta. Snaga se na točkove prenosi preko 6-stepenog S tronic automatskog mjenjača.

Ugrađena baterija nije previše uticala na smanjenje zapremine prtljažnika i isti je manji tek za 100 litara u odnosu na nehibridnu verziju ovog modela. , što hibridnoj verziji prtljažnika daje dimenzije od 280 litara zapremine.

Maksimalna brzina ovog modela je 227 km/h dok isti ubrzava do 100 km/h za 7,6 sekundi. Autonomija električnog pogona iznosi 66 km. A punjenje baterije traje nešto više od četiri sata.

Dizajn modela A3 Sporback ima podlogu u dizajnu Q3 modela što je rezultiralo širokom rešetkom hladnjaka, a također su redizajnirani usisnici zraka, prednja svjetla te poklopac motora, a također je promijenjen dizajn zadnjeg kraja vozila i to svejtlosnog sklopa i zadnjeg branika branika. Dimenzije novog A3 su nešto veće pa je postao i širi i dužit što mu daje više sportskog izgleda.

Car-to-X softver razvijen od strane Audija ima funkciju komunikacije koja se odnosi na saobraćajne znakove, infrastrukturu i druge Audi automobile prisutne u okolini, a sve sa ciljem pružana informacija o vožnji u realnom vremenu. Prve isporuke ovog možemo s pravom reći atraktivnog modela vozila očekuju se do kraja ove godine.

[URIS id=542]