Rashladni uređaji i termoizolacije za auto hladnjače

Rashladni uređaji i termoizolacije za auto hladnjače

Ukoliko imate potrebu za ugradnjom bilo kakvih rashladnih uređaja u dostavna vozila ili potrebu za ugradnjom Thermo King uređaja informacije koje donosimo u nastavku Vam mogu biti od koristi. U servisnom centru Komel vrše ugradnju rashladnih uređaja na kombi vozila namijenjena za prevoz hrane i drugih roba koje zahtijevaju određene temperature tokom transporta.

Thermo King rashladni uređaj za kombi dostavna vozila

Nadogradnja dostavnih vozila sa rashladnim uređajima i ugradnja Thermo king-a je osnovni poslovni program, zbog kojeg je kontinuirano u fokusu ovih vrijednih ljudi. Thermo King uređaje ugrađuju na sve vrste kombi i dostavnih vozila. Ovisno o robi koja se prevozi, odnosno o zahtijevanoj temperaturi unutar tovarnog dijela kombi vozila, ugrađuju odgovarajući rashladni uređaj. Kao primjer, to mogu biti uređaji za temperature od 0 do 7 stepeni ili uređaji koji omogućavaju određenu minusnu temperaturu unutar hladnjače. U zavisnosti od motora dostavnog vozila, postavljaju se dodatni kompresor klime u motorom dijelu vozila ili povezuje na postojeći. Ugradnja Thermo King rashladnog uređaja u auto hladnjače omogućava da se postigne odgovarajuća temperatura u tovarnom dijelu hladnjače. Ono što je najvažnije jeste da se temperatura održava tokom transporta bez obzira na vanjske uticaje. Prema zahtjevu kupca, moguće je ugraditi različite modele Thermo King uređaja u sve vrste kombi i dostavnih vozila, poput modela sa grijanjem, višetemperaturnim režimom ili električnim pogonom u „stand-by“ režimu, koji služi za hlađenje dok vozilo nije u pokretu. Rashladni uređaj „stand-by“ ili drugim nazivom Thermo King 220V, povezuje se na napajanje objekta i vrši hlađenje za vrijeme stajanja vozila na parkingu.

Cijena za ugradnju Thermo King-a u sve vrste vozila ovisi od uređaja kojeg kupac odabere, tačnije od temperature koja je potrebna unutar auto hladnjače.

Prilikom prevoza hrane i drugih roba, važno je maksimalno iskoristiti prostor unutar tovarnog dijela dostavnih vozila, a Thermo King uređaji upravo omogućavaju najbolju iskorištenost unutar kombi dostavnih vozila. Thermo King auto hladnjače su provjeren sistem za pouzdano transportno hlađenje. Ugradnja Thermo King hladnjače može trajati 4 ili 5 radnih dana, ovisno o kojem dostavnom vozilu se radi.

Termoizolacija za kombi vozila

Unutarašnjost tovarnog dijela dostavnih, odnosno kombi vozila se oblaže termoizolovanim panelima (tzv. sendvič paneli) koji omogućavaju održavanje temperature u hladnjači. Ovisno o potrebnoj temperaturi unutar dostavnog vozila, određuje se potrebna debljina termoizolacije, a to može biti debljina od 3 cm do 10 cm. Ukoliko vozilo posjeduje bočna klizna vrata, zahvaljujući novom sistemu izrade termoizolacije, moguće je zadržati funkciju korištenja bočnih vrata, a da pri tome ne dolazi do gubitka neophodne temperature prilikom hlađenja. U proizvodnom pogonu u Vogošći bave se proizvodnjom svih vrsta termoizolacija za kombi vozila. Termoizolaciju je moguće ugraditi u sve modele kombi vozila koja se koriste kao hladnjače, bez obzira da li je ugrađen Thermo King uređaj. Kod kamionskih nadogradnji moguća je proizvodnja termoizolovanih sanduka koji se nadograđuju na podšasiju. U ponudi si i utovarne rampe za kamionske nadogradnje, odnosno sanduke.

Više informacija na Viber / Mob +387 62 740 740, +387 33 716 385 , info@komel.ba

http://www.komel.ba/thermo_king_rashladni_uredjaji_termo_izolacije_auto_hladnjaca.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *